Zorgnetwerk Utrecht nauw betrokken bij Infectiepreventie Experience in de gehandicaptenzorg op 16 december
Geplaatst op: 5 december 2019
Vindt u hygiënisch werken belangrijk om zo infecties in de gehandicaptenzorg te voorkomen? Dan zijn wij op zoek naar u! De aanmelding voor de Infectiepreventie Experience op maandag 16 december is geopend!
De VGN zet samen met leden, VWS, de regionale ABR zorgnetwerken, RIVM, AVG’s en Vilans stappen in de verkenning van antibioticaresistentie en infectiepreventie in de gehandicaptenzorg. Het RIVM voert een probleemanalyse uit, er wordt gewerkt aan een plan van aanpak in de gehandicaptenzorg en de doorontwikkeling van infectiepreventietools voor de werkvloer. De eerst volgende stap is een ‘infectiepreventie experience’, gericht op het ontdekken en ontwikkelen van infectiepreventie tools.
Infectiepreventie Experience 16 december in Utrecht
Werkt u als begeleider, verpleegkundige, arts, scholingsfunctionaris of kwaliteitsmedewerker in de gehandicaptenzorg? Krijgt u ondersteuning van gehandicaptenzorgorganisaties, of vertegenwoordigt u cliënten? De Infectiepreventie Experience op maandag 16 december 2019 is een dag waarop we vanuit uw persoonlijke ervaring in de gehandicaptenzorg met elkaar aan de slag gaan!
Meer informatie en aanmelden kan via de website van Vilans.
Op een andere manier betrokken zijn?
Wil je als lid van de VGN betrokken zijn bij antibioticaresistentie en infectiepreventie in de gehandicaptenzorg? Neem dan contact op met Elske ten Vergert.
Bron: vgn.nl
Meer nieuws
Op woensdag 6 juli zal een tweede netwerkbijeenkomst voor de thuiszorg plaatsvinden. Deze digitale bijeenkomst heeft als thema BRMO en hoe daarmee om te gaan in de thuiszorg.
> lees verderWelke factoren spelen een rol bij het ontstaan van antibioticaresistentie en infecties? En hoe voorkom je het? Dat leer je in de nieuwe e-learning Antibioticaresistentie gemaakt door vier ABR zorgnetwerken samen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM).
> lees verderDe tien regionale zorgnetwerken werken samen aan een landelijke project om ervoor te zorgen dat als een patiënt of cliënt drager is van een BRMO, dit ook in zijn/haar digitale dossier komt te staan.
> lees verder