World Antimicrobial Awareness Week 2022

Geplaatst op: 3 oktober 2022

WAAW-RZN ABR

De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) wordt jaarlijks wereldwijd door de WHO georganiseerd om kennis en bewustwording over antimicrobiële resistentie vergroten. In Nederland organiseren de tien Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) van 18 t/m 24 november de WAAW, met als centraal thema antibioticaresistentie.

Regionaal en landelijk organiseren de zorgnetwerken allerlei activiteiten rondom dit thema. Deze activiteiten zijn bedoeld voor professionals uit de gehele zorgsector, van artsen tot apothekers en van verpleegkundigen tot thuiszorgmedewerkers.

Op elke dag van de WAAW zal een ander thema centraal staan. Rondom dit thema wordt informatie gedeeld en worden activiteiten georganiseerd:

Vrijdag 18 november: Wat is antibioticaresistentie?
De aftrap van de WAAW2022 via de actiewebsite www.abrweek.nl met o.a. een digitaal actiepakket en een online quiz.

Maandag 21 november: Antibiotic stewardship
Met o.a. een webinar over antibiotica-allergie in samenwerking met de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB). Hierin zal aandacht zijn voor de nieuwe richtlijn “Aanpak bij vermoeden van antibiotica-allergie” en zullen ervaringen gedeeld worden over het opschonen van onjuiste antibiotica-allergie registraties in ziekenhuizen en in huisartsenpraktijken.

Dinsdag 22 november: Surveillance
Met o.a. een symposium over surveillance van antibioticaresistentie in samenwerking met het Regionaal Rotterdam Infectieziekte Centrum (RODIN). Dit symposium zal ook online te volgen zijn.

Woensdag 23 november: Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO)
Met o.a. een webinar met live publiek over transmurale overdracht bij (verdenking van) BRMO-dragerschap of infectie in het Radboudumc.

Donderdag 24 november: Infectiepreventie
Met o.a. een webinar over infectiepreventie in de thuiszorg

Meer informatie over het programma en de manier van aanmelden volgt binnenkomt. Wil je op de hoogte blijven? Hou dan www.abrweek.nl en #rznabr en #WAAW2022 op LinkedIn en Twitter in de gaten. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Meer nieuws

Aanmelden ideeën voor nieuwe activiteiten

30 november 2022

Het zorgnetwerk is op zoek naar ideeën voor nieuwe activiteiten die aansluiten bij onze doelstellingen. Heb jij een goed idee? Laat het ons dan weten!

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 10 januari

29 november 2022

Op 10 januari 2023 start weer een leergang van de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

Stuurgroep zoekt nieuw lid

28 november 2022

Het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht is per 1 januari 2023 op zoek naar een bestuurder met financieel-economische achtergrond om plaats te nemen in de Stuurgroep.

> lees verder