World Antimicrobial Awareness Week 2022

Geplaatst op: 3 oktober 2022

WAAW-RZN ABR

De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) wordt jaarlijks wereldwijd door de WHO georganiseerd om kennis en bewustwording over antimicrobiële resistentie vergroten. In Nederland organiseren de tien Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) van 18 t/m 24 november de WAAW, met als centraal thema antibioticaresistentie.

Regionaal en landelijk organiseren de zorgnetwerken allerlei activiteiten rondom dit thema. Deze activiteiten zijn bedoeld voor professionals uit de gehele zorgsector, van artsen tot apothekers en van verpleegkundigen tot thuiszorgmedewerkers.

Op elke dag van de WAAW zal een ander thema centraal staan. Rondom dit thema wordt informatie gedeeld en worden activiteiten georganiseerd:

Vrijdag 18 november: Wat is antibioticaresistentie?
De aftrap van de WAAW2022 via de actiewebsite www.abrweek.nl met o.a. een digitaal actiepakket en een online quiz.

Maandag 21 november: Antibiotic stewardship
Met o.a. een webinar over antibiotica-allergie in samenwerking met de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB). Hierin zal aandacht zijn voor de nieuwe richtlijn “Aanpak bij vermoeden van antibiotica-allergie” en zullen ervaringen gedeeld worden over het opschonen van onjuiste antibiotica-allergie registraties in ziekenhuizen en in huisartsenpraktijken.

Dinsdag 22 november: Surveillance
Met o.a. een symposium over surveillance van antibioticaresistentie in samenwerking met het Regionaal Rotterdam Infectieziekte Centrum (RODIN). Dit symposium zal ook online te volgen zijn.

Woensdag 23 november: Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO)
Met o.a. een webinar met live publiek over transmurale overdracht bij (verdenking van) BRMO-dragerschap of infectie in het Radboudumc.

Donderdag 24 november: Infectiepreventie
Met o.a. een webinar over infectiepreventie in de thuiszorg

Meer informatie over het programma en de manier van aanmelden volgt binnenkomt. Wil je op de hoogte blijven? Hou dan www.abrweek.nl en #rznabr en #WAAW2022 op LinkedIn en Twitter in de gaten. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Meer nieuws

Infectiepreventieweek 22 t/m 26 mei 2023

1 maart 2023

Goede infectiepreventie redt levens! Daarom organiseren wij, in samenwerking met de andere regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie, van 22 t/m 26 mei 2023 de Infectiepreventieweek.

> lees verder

STIP Symposium Gedragsverandering in Infectiepreventie

28 februari 2023

Op donderdag 11 mei organiseert STIP een symposium over gedragsverandering in infectiepreventie. VVT en GHZ organisaties uit de regio Utrecht kunnen gratis twee medewerkers deel laten nemen aan dit symposium.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst leden Infectiepreventiecommssies verpleeghuizen op maandag 3 april

24 februari 2023

Op maandag 3 april organiseert het zorgnetwerk weer een netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventie commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht met als thema “Aandachtvelders in de spotlight”.

> lees verder