Webinar voor Medewerkers Thuiszorg

Geplaatst op: 15 mei 2021

2021-05-15_Webinar_Thuiszorg

Infectiepreventie is cruciaal bij het voorkomen van besmettingen. COVID-19 heeft ons dat allemaal heel duidelijk gemaakt. Minder in het oog springend is dat infectiepreventie ook belangrijk is voor de bestrijding van antibioticaresistentie. En daarom één van de speerpunten van het zorgnetwerk.

Het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht organiseert met medewerking van Deskundige Infectiepreventie Charlotte Michels op woensdag 16 juni van 15:30–16:30 uur een webinar voor medewerkers uit de thuiszorg.

Het zorgnetwerk heeft subsidie ontvangen van het ministerie van VWS om infectiepreventie te bevorderen in de thuiszorg. Daarom willen wij graag met medewerkers uit de thuiszorg in de regio Utrecht in gesprek om hen voor te lichten over de ondersteuning die wij de komende twee jaar kunnen bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van scholing of begeleiding door een deskundige infectiepreventie. Maar ook om ideeën te horen over welke activiteiten nog meer nodig zijn in de sector. En hoe wij thuiszorgmedewerkers het beste kunnen bereiken en betrekken bij onze activiteiten.

Het programma van het webinar vindt u hier: Programma Webinar Thuiszorg

Geïnteresseerde thuiszorgmedewerkers kunnen zich aanmelden voor het webinar door een mailtje te sturen aan rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl. Wij hopen velen van u dan te spreken!

Meer nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder
Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder