Webinar thuiszorgorganisaties: ‘Nog te weinig kennis in kleine thuiszorgorganisaties’

Geplaatst op: 18 november 2020

handhygiene

Antibioticaresistentie en infectiepreventie zijn ook binnen de thuiszorg belangrijke thema’s. Daarom organiseerde het zorgnetwerk een webinar over dit thema. Zo’n 20 medewerkers van thuiszorgorganisaties kwamen op 28 oktober bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. We spraken over het belang van het opstellen van transmurale werkafspraken en de rol van de thuiszorg daarin. En dat het belangrijk is voor thuiszorgorganisaties om zich te verenigen. Een ander onderwerp van gesprek was de scholing en bewustwording voor werknemers in de thuiszorg: dit heeft aandacht nodig (ook vanwege groot aantal zzp’ers).

‘Nog te weinig kennis in kleine thuiszorgorganisaties’

Heleen Dixon, teamleider wijkverpleging bij Zorg- en wooncentrum De Haven (Bunschoten), was ook aanwezig bij het webinar: ‘Wat mij is bijgebleven is dat er bij veel thuiszorgorganisaties, waarschijnlijk omdat ze klein zijn, nog te weinig aandacht is voor infectiepreventie. Zeker nu met zo’n grote crisis als corona las ik tussen de regels door dat zij hier weinig begeleiding in hebben.’ Binnen haar eigen organisatie is het goed geregeld: ‘Wij hebben een Hygiëne Infectie en Preventie (HIP)-commissie die de lijnen uitzet, begeleiden en meedenken waar dit nodig is. Hierdoor kunnen wij vanuit de wijk terugvallen op hen en krijgen wij adviezen mee voor tijdens ons werk.’

Meer nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder
Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder