Webinar “CPE, wat moet je ermee?”

Geplaatst op: 21 september 2022

Op dinsdag 18 oktober van 19.30-20.30u organiseert het zorgnetwerk samen met de GGD regio Utrecht, het UMCU, het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis een webinar over Carbapenemase-producerende Enterobacterales: CPE, wat moet je ermee?

Carbapenemase-producerende Enterobacterales (CPE) zijn bijzonder resistente bacteriën en infecties met deze verwekkers zijn daardoor uitermate moeilijk te behandelen. Op dit moment komen CPE nog weinig voor in Nederland, maar in landen om ons heen zien we een toename. Daarom is er per 1 juli 2019 is een meldingsplicht voor behandelend artsen en hoofden van microbiologische laboratoria. Tot nu toe deden de meeste uitbraken zich voor in ziekenhuizen waar ze snel onder controle gebracht werden. Recente uitbraken laten echter zien dat verspreiding tussen instellingen en interregionale verspreiding in Nederland ook voorkomt. Het is daarom belangrijk dat ook zorgprofessionals in de eerste lijn en langdurige zorg op de hoogte zijn van de specifieke eigenschappen van dit type BRMO en de benodigde maatregelen bij (verdenking van) dragerschap of besmetting.

Ben jij als arts, verpleegkundig specialist, verpleegkundige of deskundige infectiepreventie werkzaam in de huisartsenzorg, publieke gezondheidszorg, VVT of revalidatiezorg en wil jij meer weten over deze resistente bacteriën en hoe met ze om te gaan, download dan hieronder de uitnodiging voor dit webinar en meld je aan!

Deelname aan het webinar is gratis en accreditatie is toegekend door ABAN, V&VN en VSR (1 punt), en in behandeling bij VHIG.

Download voor meer informatie onderstaande uitnodiging en meld je aan voor dit webinar via het online aanmeldformulier.

 

Meer nieuws

Een leerzame WAAW 2023

29 november 2023

Het zit er weer op, de World AMR Awareness Week 2023! Samen met verschillende zorgprofessionals hebben de tien ABR Zorgnetwerken éxtra aandacht besteed aan antimicrobiële resistentie, waaronder antibioticaresistentie. We kijken terug op een geslaagde week!

> lees verder

Nieuwe e-learning over infectiepreventie in de verstandelijk gehandicaptenzorg

8 november 2023

Leer in een nieuwe e-learning hoe je infectieziekten bij cliënten en collega’s in de gehandicaptenzorg kunt voorkomen door hygiënisch te werken.

> lees verder

FTO Antibiotica-allergie

8 november 2023

Het zorgnetwerk biedt een nieuw FTO aan over antibiotica-allergie. Het doel is om op regionaal niveau het aantal onjuiste antibiotica-allergie registraties te verminderen.

> lees verder