Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

Geplaatst op: 30 januari 2024

medicine-5961161_1280

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

Als je deelneemt kun je niet alleen meer inzicht krijgen in het antibioticumgebruik, maar ook in het verbruik van andere specifieke middelen. Bij deelname ontvang je een overzicht met alle gebruikte antimicrobiële middelen in jouw verpleeghuis. Dit overzicht wordt gespiegeld aan de zorggroep en het landelijk verbruik.

Meld je aan. Deelname is eenvoudig.

Medimo

Gebruik je Medimo?

Medimo is een systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie. Via Medimo kan uw applicatiebeheerder vanaf dit jaar op eenvoudige wijze via ‘RIVM SNIV’ een maatwerk overzicht genereren. Je ziet via Medimo bij welke indicatie deze middelen zijn ingezet.

Gebruik je geen Medimo?

Dan verloopt de aanlevering van de data zoals voorheen via de apotheker. Alle benodigde informatie voor deelname ontvang je na aanmelding.

Het overzicht dient als input voor het farmacotherapeutisch overleg en geeft inzicht in de uitvoering van uw antibioticabeleid.

Aanmelden

Aanmelden en aanleveren van de data kan tot en met 31 maart 2024.

Meer informatie over SNIV vind je hier.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over van infectiepreventie en antimicrobiële resistentie in de regio Utrecht?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Meer nieuws

Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder

Nieuwe collega voor communicatie

6 februari 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

> lees verder
Logo AMR Zorgnetwerk Utrecht

Van ABR naar AMR!

2 januari 2024

Per 1 januari 2024 worden de Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie. Van ABR naar AMR dus! Want niet alleen bacteriën maar ook virussen, schimmels en parasieten kunnen resistent worden voor geneesmiddelen.

> lees verder