Van ABR naar AMR!

Geplaatst op: 2 januari 2024

Logo AMR Zorgnetwerk Utrecht

Per 1 januari 2024 worden de Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie. Van ABR naar AMR dus! Want niet alleen bacteriën maar ook virussen, schimmels en parasieten kunnen resistent worden voor geneesmiddelen.

 

 

In de regio Utrecht zullen wij deze naamswijziging aangrijpen om onze huisstijl aan te passen en zo onze herkenbaarheid als één van de 10 regionale zorgnetwerken in het land te vergroten. Dit sluit ook aan bij onze doelstelling om de samenwerking met de andere regionale zorgnetwerken verdiepen. Om meer van elkaar te leren en een gezamenlijk front tegen AMR te vormen.

Als voorproefje hierbij alvast een sneak preview van ons nieuwe logo! In de loop van januari zullen we onze website en andere communicatie uitingen aanpassen.

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over van infectiepreventie en antimicrobiële resistentie in de regio Utrecht?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn

Meer nieuws

Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder

Nieuwe collega voor communicatie

6 februari 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

> lees verder

Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

30 januari 2024

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

> lees verder