Transmurale werkafspraken: stand van zaken

Geplaatst op: 5 juli 2018

In de regio Utrecht zijn transmurale werkafspraken ontwikkeld, die betrekking hebben op labuitslagen, overdracht van patiënten die drager zijn van een BRMO van de ene naar de andere zorgorganisatie of setting en het informeren van patiënten. Tijdens onze werkconferentie vorig jaar werd deze behoefte bevestigd en zijn de knelpunten met betrekking tot de afspraken in het concept document geïnventariseerd. Op dit moment komt het niet zelden voor dat zorgverleners niet tijdig worden geïnformeerd over dragerschap. Op dat moment worden niet de juiste maatregelen genomen en bestaat er risico op verspreiding van BRMO. In onze nieuwsbrief van december informeerden wij u al over het feit dat implementatie op dit moment niet eenvoudig is vanwege een aantal knelpunten.

Uit gesprekken met diverse experts bleek dat het feit dat zorgprofessionals verschillend jargon gebruiken voor verschillende Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BRMO), de implementatie van werkafspraken belemmert. Niet alleen in ontslagbrieven van ziekenhuizen, verwijsbrieven van huisartsen en in patiëntberichten, maar ook in de BRMO-richt-lijnen voor verschillende settings (eerste lijn, tweede lijn, thuiszorg etc.) is sprake van verschillende benamingen. Vanzelfsprekend voert het te ver om dit regionaal op te lossen. Dus wordt nu landelijk gekeken hoe op korte termijn afspraken over het specificeren van verschillende BRMO gemaakt kunnen worden. Ook is er aandacht voor het toegankelijker maken van richtlijnen, waarbij identiek woordgebruik ook van belang is.

Met het RZN ABR Utrecht streven we naar een situatie (bij voorkeur al in 2019!) waarbij dragerschap van BRMO eenduidig en automatisch verschijnt in ontslagbrieven, patiëntberichten en verwijsbrieven. Dit biedt ons ook een handvat om in gesprek te gaan met de thuiszorg medewerkers in onze regio. Wat kan er in een patiëntbericht staan en wat betekent dat voor het werk? Dan zal ook blijken dat met de juiste maatregelen het geen enkel probleem is om mensen die drager zijn van een BRMO te verzorgen. Op die manier kan niet alleen worden voorkomen dat BRMO zich verspreiden, maar ook dat verzorgenden zich onnodig zorgen maken over besmetting en verspreiding.

Een regionale werkgroep transmurale werkafspraken buigt zich over de implementatie van de afspraken, waarbij nadrukkelijk gekeken wordt welke professionals behoefte hebben aan welke informatie of andere vormen van ondersteuning om de werkafspraken tot een succes te maken. Als je hier een bijdrage aan wil leveren (tegen vergoeding) meld je dan aan bij de kwartiermaker via mailto:rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl

Meer nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder
Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder