Save the Date: 11 oktober netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen

Geplaatst op: 30 augustus 2022

Save the Date: op dinsdag 11 oktober zal er een netwerkbijeenkomst plaatsvinden voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht.

Eén van de doelstelling van het zorgnetwerk is het bevorderen van de infectiepreventie in verpleeghuizen. Omdat infectiepreventie een belangrijke rol speelt in het bestrijden van antibioticaresistentie. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg. En een goed functionerende Infectiepreventie Commissie (IPC) is belangrijk voor het borgen van een goed infectiepreventiebeleid. Daarom ondersteunt het zorgnetwerk IP Commissies in hun werkzaamheden.

Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie? Lijkt het jou interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Zet dan dinsdag 11 oktober van 15.00-17.00 uur alvast in je agenda. Dan organiseren we een netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht!

Het exacte programma en de locatie van de bijeenkomst worden binnenkort bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het ons dan weten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl. Aanmelden kan al via het online aanmeldformulier.

 

Meer nieuws

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder