Save the Date: 11 oktober netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen

Geplaatst op: 30 augustus 2022

Save the Date: op dinsdag 11 oktober zal er een netwerkbijeenkomst plaatsvinden voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht.

Eén van de doelstelling van het zorgnetwerk is het bevorderen van de infectiepreventie in verpleeghuizen. Omdat infectiepreventie een belangrijke rol speelt in het bestrijden van antibioticaresistentie. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg. En een goed functionerende Infectiepreventie Commissie (IPC) is belangrijk voor het borgen van een goed infectiepreventiebeleid. Daarom ondersteunt het zorgnetwerk IP Commissies in hun werkzaamheden.

Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie? Lijkt het jou interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Zet dan dinsdag 11 oktober van 15.00-17.00 uur alvast in je agenda. Dan organiseren we een netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht!

Het exacte programma en de locatie van de bijeenkomst worden binnenkort bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het ons dan weten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl. Aanmelden kan al via het online aanmeldformulier.

 

Meer nieuws

Geslaagde netwerkbijeenkomst voor leden IP Commissie

14 december 2022

Op 15 november vond een geslaagde eerste netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen uit onze regio plaats.

> lees verder

Even voorstellen… Jan Kluytmans

14 december 2022

In de nieuwsbrief van december 2022 vertelt Prof. Dr. Jan Kluytmans, arts-microbioloog en lid van de stuurgroep, ons over zijn rol en ambities in het zorgnetwerk.

> lees verder

Aanmelden ideeën voor nieuwe activiteiten

30 november 2022

Het zorgnetwerk is op zoek naar ideeën voor nieuwe activiteiten die aansluiten bij onze doelstellingen. Heb jij een goed idee? Laat het ons dan weten!

> lees verder