Save the Date: 11 oktober netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen

Geplaatst op: 30 augustus 2022

Save the Date: op dinsdag 11 oktober zal er een netwerkbijeenkomst plaatsvinden voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht.

Eén van de doelstelling van het zorgnetwerk is het bevorderen van de infectiepreventie in verpleeghuizen. Omdat infectiepreventie een belangrijke rol speelt in het bestrijden van antibioticaresistentie. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg. En een goed functionerende Infectiepreventie Commissie (IPC) is belangrijk voor het borgen van een goed infectiepreventiebeleid. Daarom ondersteunt het zorgnetwerk IP Commissies in hun werkzaamheden.

Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie? Lijkt het jou interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Zet dan dinsdag 11 oktober van 15.00-17.00 uur alvast in je agenda. Dan organiseren we een netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht!

Het exacte programma en de locatie van de bijeenkomst worden binnenkort bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het ons dan weten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl. Aanmelden kan al via het online aanmeldformulier.

 

Meer nieuws

Webinar “CPE, wat moet je ermee?”

21 september 2022

Op dinsdag 18 oktober van 19.30-20.30u organiseert het zorgnetwerk een webinar over Carbapenemase-producerende Enterobacterales: CPE, wat moet je ermee?

> lees verder

Even voorstellen… Lennert van der Klis

7 september 2022

In de nieuwsbrief van augustus 2022 stelt Lennert van der Klis zich voor. Hij is projectleider voor de verpleeghuiszorg met aandachtsveld infectiepreventie.

> lees verder

Eerste nascholing over transmurale werkafspraken BRMO

24 augustus 2022

Op 22 juni werd de eerste interactieve nascholing transmurale werkafspraken BRMO georganiseerd door de afdeling Public Health van het UMCU in samenwerking met het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht. Dit was de eerste nascholing in een reeks van vijf die plaats zullen vinden in 2022.

> lees verder