Nieuws

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder

Meld je aan voor de AMR ZN Utrecht Nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Even voorstellen…. Sterre Otten

16 maart 2022

In de nieuwsbrief van maart 2022 stelt Sterre Otten zich voor. Zij werkt op het programmabureau van het zorgnetwerk en houdt zich met name bezig met het bevorderen van infectiepreventie in de thuiszorg.

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 22 april

15 maart 2022

Op 22 april 2022 start de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) weer. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

Praatplaat over Infectiepreventie in de Gehandicaptenzorg

8 maart 2022

Een van de doelstellingen van het zorgnetwerk is infectiepreventie (beter) op de kaart zetten bij gehandicaptenzorgorganisaties. Daarom hebben we een praatplaat ontwikkeld die als visuele ondersteuning kan dienen van gesprekken over infectiepreventie in GHZ organisaties.

> lees verder

Surveillance van Infectieziekten in Verpleeghuizen

8 maart 2022

Door deelname aan het Surveillance Netwerk Infectieziekten in Verpleeghuizen (SNIV) kunnen verpleeghuizen beter inzicht krijgen in het voorkomen van infecties en antibioticagebruik.

> lees verder

Klaar voor gebruik! Training over (semi-)geautomatiseerde surveillance van zorginfecties

4 februari 2022

Als onderdeel van het door het zorgnetwerk medegefinancierde project “Semi-automatische surveillance van zorginfecties” organiseert het UMC Utrecht in samenwerking met PREZIES een multidisciplinaire training over dit onderwerp.

> lees verder

Even voorstellen…. Forike Martens

17 december 2021

In de nieuwsbrief van december 2021 stelt Forike Martens zich voor. Zij zal zich bezig gaan houden met het opstellen van een risicoprofiel op het gebied van antibioticaresistentie en infectiepreventie voor de regio Utrecht.

> lees verder

Antibioticagebruik op de Spoedeisende Hulp

15 december 2021

Het SPACE project heeft als doel het antibioticagebruik bij sepsis op de Spoedeisende Hulp te verbeteren en standaardiseren.

> lees verder

Oproep: Ben jij verpleegkundige of verzorgende werkzaam in een verpleeghuisorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

3 december 2021

Het UrineSTICKS project wil inzicht krijgen in hoe het proces van urine sticken verloopt in verpleeghuizen. Daarom zijn wij op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die willen meedoen aan een (online) bijeenkomst.

> lees verder