Nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder

Meld je aan voor de AMR ZN Utrecht Nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Aanpassingen Vouchers Infectiepreventie

7 juni 2022

In reactie op signalen uit het veld zijn de voorwaarden van vouchers ter bevordering van infectiepreventie in de ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg verbeterd.

> lees verder

Regionaal Signaleringsoverleg Regio Utrecht

17 mei 2022

Tijdens het Regionaal Signaleringsoverleg (RSO) regio Utrecht worden (uitbraken van) Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) of infectieziektes besproken.

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 24 mei

13 mei 2022

Op 24 mei 2022 start de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

Save the date 6 juli: de tweede netwerkbijeenkomst over infectiepreventie in de thuiszorg!

6 mei 2022

Save the date 6 juli: de tweede netwerkbijeenkomst over infectiepreventie in de thuiszorg! Na een geslaagde eerste netwerkbijeenkomst over infectiepreventie in de thuiszorg, organiseren we woensdag 6 juli de tweede netwerkbijeenkomst. Ditmaal gaat de bijeenkomst over: bijzonder resistent micro organismen (BRMO) – wat zijn het, en hoe ga je om met thuiszorg cliënten die een…

> lees verder

Geslaagde eerste netwerkbijeenkomst infectiepreventie in de thuiszorg

20 april 2022

Op woensdag 13 april 2022 vond de eerste netwerkbijeenkomst infectiepreventie in de thuiszorg plaats.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie voor de Thuiszorg

22 maart 2022

Het bevorderen van infectiepreventie in de thuiszorg is één van de speerpunten van het zorgnetwerk. Daarom organiseren we op woensdag 13 april een netwerkbijeenkomst infectiepreventie voor de thuiszorg.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie voor de Gehandicaptenzorg

22 maart 2022

Infectiepreventie (beter) op de kaart zetten bij gehandicaptenzorgorganisaties is één van de prioriteiten van het zorgnetwerk is. Dit proberen we onder meer te bewerkstelligen door het opzetten van een netwerk binnen de GHZ waar organisaties ervaringen kunnen uitwisselen en met en van elkaar kunnen leren op het gebied van infectiepreventie.

> lees verder

Even voorstellen…. Sterre Otten

16 maart 2022

In de nieuwsbrief van maart 2022 stelt Sterre Otten zich voor. Zij werkt op het programmabureau van het zorgnetwerk en houdt zich met name bezig met het bevorderen van infectiepreventie in de thuiszorg.

> lees verder