Nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder

Meld je aan voor de AMR ZN Utrecht Nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Eerste bijeenkomt “Klaar voor gebruik!” een succes!

26 juli 2022

Op 7 juni was de eerste bijeenkomst van de training “(Semi-) geautomatiseerde surveillance van zorginfecties – Klaar voor gebruik!”. Met 27 deelnemers uit 10 ziekenhuizen was het een geslaagde dag.

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 14 oktober

22 juli 2022

Op 14 oktober 2022 start weer een leergang van de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

E-learning Antibiotica voorschrijven in de tweede lijn

20 juli 2022

Onze collega’s van het ABR Zorgnetwerk Holland West hebben samen met Boerhaave Nascholing-LUMC een gratis e-learning ontwikkeld over het voorschrijven van antibiotica in de tweede lijn. Deze e-learning is geschikt en geaccrediteerd voor iedereen die in het ziekenhuis beslissingen maakt over antibiotica beleid.

> lees verder

MUIZflits Nr. 3 is uit!

12 juli 2022

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de implementatie van MUIZ in de regio Utrecht via de MUIZflits van de GGDrU

> lees verder

Tweede Netwerkbijeenkomst over Infectiepreventie in de Thuiszorg

22 juni 2022

Op woensdag 6 juli zal een tweede netwerkbijeenkomst voor de thuiszorg plaatsvinden. Deze digitale bijeenkomst heeft als thema BRMO en hoe daarmee om te gaan in de thuiszorg.

> lees verder

Nieuwe e-learning over antibioticaresistentie

22 juni 2022

Welke factoren spelen een rol bij het ontstaan van antibioticaresistentie en infecties? En hoe voorkom je het? Dat leer je in de nieuwe e-learning Antibioticaresistentie gemaakt door vier ABR zorgnetwerken samen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

> lees verder

Digitalisering van de BRMO-status van patiënten

15 juni 2022

De tien regionale zorgnetwerken werken samen aan een landelijke project om ervoor te zorgen dat als een patiënt of cliënt drager is van een BRMO, dit ook in zijn/haar digitale dossier komt te staan.

> lees verder

Aanpassingen Vouchers Infectiepreventie

7 juni 2022

In reactie op signalen uit het veld zijn de voorwaarden van vouchers ter bevordering van infectiepreventie in de ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg verbeterd.

> lees verder