Nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder

Meld je aan voor de AMR ZN Utrecht Nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Najaarsbijeenkomsten infectiepreventie in de langdurige zorg

22 augustus 2023

Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda voor zorgprofessionals in de langdurige zorg die in hun functie te maken hebben met infectiepreventiebeleid.

> lees verder

Verminderen van onjuiste AB-allergie registraties

21 augustus 2023

Het project om op regionaal niveau het aantal onjuiste antibiotica-allergie registraties te verminderen is de uitvoerende fase ingegaan.

> lees verder

Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleine Woonzorgcentra

8 augustus 2023

Op 25 september 2023 organiseert het zorgnetwerk samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst voor kleine woonzorgcentra over infectiepreventiebeleid.

> lees verder

Cliëntperspectief op Hygiëne en Infectiepreventie in de GHZ

14 juli 2023

Infectiepreventie verbeteren in de gehandicaptenzorg is een grote uitdaging. Maar wat vinden cliënten zelf eigenlijk belangrijk als het om hygiëne en infectiepreventie gaat? Dat hebben de projectleiders GHZ van het zorgnetwerk geprobeerd uit te zoeken!

> lees verder

Landelijk programma Infectiepreventieweek 2023

4 april 2023

Van 22 t/m 26 mei 2023 organiseren de Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie de Infectiepreventieweek 2023. Het landelijke programma is bekend: doe jij ook mee? Infectiepreventie doen we samen!

> lees verder

Succesvolle netwerkwerkbijeenkomst voor verpleeghuizen

4 april 2023

Op maandag 3 april organiseerden we een inspirerende netwerkbijeenkomst voor zorgprofessionals van verpleeghuizen uit de regio die lid zijn van de infectiepreventiecommissie van hun organisatie.

> lees verder

Infectiepreventieweek 22 t/m 26 mei 2023

1 maart 2023

Goede infectiepreventie redt levens! Daarom organiseren wij, in samenwerking met de andere regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie, van 22 t/m 26 mei 2023 de Infectiepreventieweek.

> lees verder

STIP Symposium Gedragsverandering in Infectiepreventie

28 februari 2023

Op donderdag 11 mei organiseert STIP een symposium over gedragsverandering in infectiepreventie. VVT en GHZ organisaties uit de regio Utrecht kunnen gratis twee medewerkers deel laten nemen aan dit symposium.

> lees verder