Nieuws
Op 15 november vond een geslaagde eerste netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen uit onze regio plaats.
> lees verderIn de nieuwsbrief van december 2022 vertelt Prof. Dr. Jan Kluytmans, arts-microbioloog en lid van de stuurgroep, ons over zijn rol en ambities in het zorgnetwerk.
> lees verderMeld je aan voor de RZN ABR Utrecht Nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Stephanie van Rooden en Diederik Brandwagt vervullen beiden de functie van Regionaal Epidemiologisch Consultent (REC) voor het Regionaal Zorgnetwerk Utrecht. Als REC-ers zullen zij de regionale epidemiologische expertise op het gebied van ABR en zorginfecties versterken. Zo zullen zij gegevens uit de landelijke surveillance systemen ontsluiten voor de regio, zodat deze gegevens kunnen worden gebruikt…
> lees verderOp 27 juni 2018 bracht het RIVM het evaluatierapport uit van de pilots “Juist Gebruik Antibiotica”. Dit rapport beschrijft de aanleiding, doelstelling, werkwijze en uitkomsten van de pilots die in de periode van maart 2017 tot juni 2018 zijn uitgevoerd. Dit onderzoek werd verricht in opdracht van het Ministerie van VWS in het kader van…
> lees verderIn de regio Utrecht zijn transmurale werkafspraken ontwikkeld, die betrekking hebben op labuitslagen, overdracht van patiënten die drager zijn van een BRMO van de ene naar de andere zorgorganisatie of setting en het informeren van patiënten. Tijdens onze werkconferentie vorig jaar werd deze behoefte bevestigd en zijn de knelpunten met betrekking tot de afspraken in…
> lees verderOp 16 april en 28 mei 2018 organiseerden we in samenwerking met het RIVM sessies voor verpleeghuizen waarin een uitbraak van resistente bacteriën gesimuleerd werd. In deze bijeenkomsten van drie uur gingen de deelnemende verpleeghuizen aan de slag met de vraag: ‘Wat te doen bij een uitbraak van resistente bacteriën?’ De vijftien deelnemende organisaties voor langdurige…
> lees verderOver het vóórkomen van resistente bacteriën in verpleeghuizen is weinig bekend, daarom wordt in opdracht van VWS in 300 verpleeghuizen onderzocht hoeveel cliënten drager zijn van resistente darmbacteriën. Het gaat hier om een steekproef, dat wil zeggen dat de aanwezigheid van deze bacteriën bij 40 cliënten per verpleeghuis wordt bepaald. Met deze informatie kan antibioticaresistentie in…
> lees verderNa een intensieve voorbereiding de afgelopen maanden met tekstuele en redactionele bijdragen van verschillende betrokkenen is deze website op maandag 9 juli jl. live gegaan. Met elkaar vormen we het zorgnetwerk in onze regio. Een netwerk dat we opbouwen en verder vormgeven. Gezamenlijk werken we aan de elf taken die we van het ministerie van VWS hebben…
> lees verder