Verenso publiceert nieuwe richtlijnen ter implementatie ondersteuning verpleeghuizen

Geplaatst op: 30 augustus 2018

Varenso

Verenso (vereniging van specialisten ouderengeneeskunde) publiceert in het najaar 2018 de richtlijnen Urineweginfecties (UWI) en Lage luchtweginfecties (LLWI). Het doel van deze richtlijnen is een betere kwaliteit van zorg te bieden en een bijdrage te leveren aan de bestrijding van antibioticaresistentie. Daarom is het van belang dat de richtlijnen in de praktijk worden gebruikt en bij de implementatie kunt u misschien hulp gebruiken. Verenso biedt (vakgroepen van) specialisten ouderengeneeskunde ondersteuning om deze richtlijnen goed te implementeren.

Voor meer informatie over wat Verenso biedt en vraagt, zie de flyer ‘Up-to-date tegen infectieziekten’. Verenso flyer – implementatieproject richtlijnen UWI en LLWI

Het project loopt van eind 2018 tot eind 2019. Meer informatie of direct aanmelden kan tot en met november 2018 via Else Poot, ABR@verenso.nl, telefoon 030 227 19 10.

Voor meer informatie over het programma ‘Aanpak van antibioticaresistentie in verpleeghuizen’ zie www.resistentiepreventie.nl

Meer nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder
Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder