Netwerkbijeenkomst leden Infectiepreventiecommssies verpleeghuizen op maandag 3 april

Geplaatst op: 24 februari 2023

shutterstock_1665055567

Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie of op een andere manier betrokken bij het IP-beleid? Lijkt het jou interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Dan zien we jou graag maandag 3 april op onze tweede netwerkbijeenkomst!

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de aandachtsvelders infectiepreventie. Wat is de rol van deze aandachtsvelders? Wat is er nodig om aandachtsvelders goed te positioneren in de organisatie? En wat kan de commissie infectiepreventie doen om aandachtsvelders te ondersteunen in hun rol? Nicolet van Eerd en Patricia van den Brink van ZiP company werken o.a. als adviseurs voor het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’ en zullen tijdens deze bijeenkomst een interactieve sessie organiseren met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. Doel is om aan het einde van de dag met concrete ideeën naar jouw organisatie/commissie terug te gaan. Ben jij er ook bij?

De bijeenkomst zal plaatsvinden van 14.00-17.00u in verpleeghuis De Wijngaard (Accolade Zorg) in Bosch en Duin. Aanmelden kan via https://www.abrzorgnetwerkutrecht.nl/aanmelden-bijeenkomst-ipc/

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lennert van der Klis via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl

Meer nieuws

Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder

Nieuwe collega voor communicatie

6 februari 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

> lees verder

Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

30 januari 2024

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

> lees verder