Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie voor de Thuiszorg

Geplaatst op: 22 maart 2022

Hygiënisch werken in de thuiszorg is van belang om oudere en kwetsbare cliënten – maar ook medewerkers – te beschermen tegen besmetting met ziekmakende bacteriën, schimmels en virussen. Zeker als dit resistente micro-organismen zijn, die ongevoelig zijn geworden voor antibiotica. Het bevorderen van infectiepreventie in de thuiszorg is daarom één van de speerpunten van het zorgnetwerk.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het creëren van een netwerk voor en in de thuiszorg. Binnen dat netwerk kunnen ervaringen op het gebied van infectiepreventie worden gedeeld, en kunnen vragen worden gesteld aan elkaar en aan experts.

Op woensdag 13 april 2022 zal de eerste Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie in de Thuiszorg plaatsvinden. Op het programma staan onder andere een inhoudelijke presentatie over infectiepreventie in de thuiszorg door deskundige infectiepreventie Nicole Kiefte, een voorlichting over de ondersteuning die het zorgnetwerk thuiszorgorganisaties kan bieden bij het verbeteren van infectiepreventie, en de ervaringen van Joyce Jacobs, bestuurder van woon-en zorgcentrum de Wulverhorst.

Bent u werkzaam in de thuiszorg in de regio Utrecht, bijvoorbeeld als verpleegkundige of verzorgende, wijkcoördinator of kwaliteitsmedewerker, teamleider of bestuurder? Dan bent u van harte welkom!


Voor meer informatie of aanmelding, neem contact op met Sterre Otten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl. Of download hier de flyer over de bijeenkomst om te delen met collega’s of andere thuiszorgorganisaties.

Meer nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder