Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie voor de Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 22 maart 2022

shutterstock_363410480-1920x1280

Infectiepreventie (beter) op de kaart zetten bij gehandicaptenzorgorganisaties is één van de prioriteiten van het zorgnetwerk is. Dit proberen we onder meer te bewerkstelligen door het opzetten van een netwerk binnen de GHZ waar organisaties ervaringen kunnen uitwisselen en met en van elkaar kunnen leren op het gebied van infectiepreventie.

Op 16 februari vond een eerste bijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van tien organisaties die verbonden zijn aan de Vereniging Gehandicaptenzorg Utrecht (VGU). Deze kick-off stond in het kader van onderlinge kennismaking maar er werd ook meteen inhoudelijk aangepakt. Onze projectleiders Anna-Febe Hartzuiker en Marleen van Gerven presenteerden de praatplaat over infectiepreventie die speciaal voor de gehandicaptenzorg is ontwikkeld door het zorgnetwerk en andere handige tools. En deskundige infectiepreventie Nicole Kiefte was uitgenodigd om een stappenplan en tips te presenteren om infectiepreventie te borgen binnen een organisatie.

De bijeenkomst is door de deelnemers als informatief en waardevol ontvangen. Ze vonden het fijn om met elkaar te kunnen sparren en ideeën op te doen. De komende maanden kunnen de ze met behulp van de verschillende instrumenten van het zorgnetwerk verder aan de slag met infectiepreventie binnen hun organisaties. Om op een volgende bijeenkomst de samenwerking en dialoog verder te verdiepen.

Werk jij voor een organisatie in de gehandicaptenzorg en wil je meer weten over de netwerkbijeenkomsten en/of de mogelijkheden tot ondersteuning door het zorgnetwerk? Neem dan contact op met projectleiders Anna-Febe Hartzuiker en Marleen van Gerven via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl

Meer nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder