Nascholing Transmuraal Samenwerken bij BRMO

Geplaatst op: 6 november 2023

TWA

Het UMC Utrecht en het RZN ABR Utrecht organiseren in november en december 2023 opnieuw de interactieve nascholing over transmuraal samenwerken bij BRMO-dragerschap.

Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) komen steeds vaker voor in Nederland. In de ideale situatie wordt bij elke patiëntoverdracht tussen zorginstellingen of naar de thuissituatie goed en tijdig informatie overgedragen als de patiënt drager is van een BRMO of bij verdenking van dragerschap. Deze transmurale samenwerking stuit echter nog vaak op knelpunten, met name in informatieoverdracht en de verantwoordelijkheden van verschillende partijen. Om deze knelpunten en ieders rol meer inzichtelijk te maken voor de regio Utrecht heeft het UMC Utrecht een onderwijsmodule ontwikkeld. Deze nascholing is reeds 5x georganiseerd in 2022 en zal in het najaar van 2023 nog 3x aangeboden worden.

Doelstellingen

Tijdens deze 4-uur durende multidisciplinaire scholing wordt op basis van een simulatie van een BRMO uitbraak geoefend worden met transmuraal werken met ketenpartners uit de regio Utrecht. Communicatie tussen professionals wordt geoefend en rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende beroepsgroepen komen aan bod.

Doelgroep

 • Specialisten ouderengeneeskunde
 • Artsen voor verstandelijk gehandicapten
 • Revalidatieartsen
 • Bedrijfsartsen
 • Huisartsen
 • Artsen-microbioloog
 • Artsen infectieziektebestrijding
 • Deskundigen infectiepreventie
 • Verpleegkundigen uit de VVT, GHZ en revalidatiecentra
 • AIOS (in eerder genoemde specialismes)

Data

 • Maandag 20 november van 9.00-13.00 uur
 • Woensdag 22 november van 17.00-21.00 uur
 • Maandag 4 december van 13.00-17.00 uur

Locatie

Utrecht

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze scholing. Het programma is inclusief koffie/thee en catering (conform het tijdstip van de dag).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door ABAN, de V&VN, het Verpleegkundig Specialisten Register en de VHIG

Meer informatie of aanmelden

U kunt zich aamelden voor deze nascholing via het online aanmeldformulier. Aanmelding staat open voor zorgprofessionals werkzaam in de regio Utrecht. Na verzenden van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om te bevestigen of er plaats is op één van uw voorkeursdata.

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinde Hurenkamp via M.K.Hurenkamp@umcutrecht.nl

Download hier de flyer over de scholing om te delen met collega’s of andere zorgorganisaties.

Meer nieuws

Een leerzame WAAW 2023

29 november 2023

Het zit er weer op, de World AMR Awareness Week 2023! Samen met verschillende zorgprofessionals hebben de tien ABR Zorgnetwerken éxtra aandacht besteed aan antimicrobiële resistentie, waaronder antibioticaresistentie. We kijken terug op een geslaagde week!

> lees verder

Nieuwe e-learning over infectiepreventie in de verstandelijk gehandicaptenzorg

8 november 2023

Leer in een nieuwe e-learning hoe je infectieziekten bij cliënten en collega’s in de gehandicaptenzorg kunt voorkomen door hygiënisch te werken.

> lees verder

FTO Antibiotica-allergie

8 november 2023

Het zorgnetwerk biedt een nieuw FTO aan over antibiotica-allergie. Het doel is om op regionaal niveau het aantal onjuiste antibiotica-allergie registraties te verminderen.

> lees verder