Najaarsbijeenkomsten infectiepreventie in de langdurige zorg

Geplaatst op: 22 augustus 2023

shutterstock_1665055567

Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda voor zorgprofessionals in de langdurige zorg die in hun functie te maken hebben met infectiepreventiebeleid.

Het bevorderen van de infectiepreventie in de langdurige zorg in de regio is één van de prioriteiten van het zorgnetwerk. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg.

We zetten in op kennisoverdracht maar ook op het vormen van een regionaal netwerk van zorgprofessionals in de sector die met infectiepreventiebeleid bezig zijn, om uitwisseling van ervaringen te stimuleren. Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda:

Maandag 25 september organiseren we samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst speciaal voor kleinschalige woonzorgcentra. Omdat ook op kleine locaties infectiepreventie van groot belang is. Maar kan het een uitdaging zijn om het infectiepreventiebeleid goed te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen hiervoor handvatten gegeven worden. Lees hier meer of meld je direct aan door middel van het online aanmeldformulier.

Maandag 30 oktober zal er weer een netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen uit de regio plaatsvinden. De bijeenkomst van dit voorjaar was met ca. 30 deelnemers van 20 verpleeghuizen/organisaties uit de regio een groot succes. Aan de inhoud van het programma van oktober wordt nog gewerkt maar zet de datum vast in je agenda! Maar informatie vind je hier.

Deelname aan beide bijeenkomsten is gratis. We hopen velen van jullie te mogen verwelkomen!

Meer nieuws

Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder

Nieuwe collega voor communicatie

6 februari 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

> lees verder

Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

30 januari 2024

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

> lees verder