Najaarsbijeenkomsten infectiepreventie in de langdurige zorg

Geplaatst op: 22 augustus 2023

shutterstock_1665055567

Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda voor zorgprofessionals in de langdurige zorg die in hun functie te maken hebben met infectiepreventiebeleid.

Het bevorderen van de infectiepreventie in de langdurige zorg in de regio is één van de prioriteiten van het zorgnetwerk. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg.

We zetten in op kennisoverdracht maar ook op het vormen van een regionaal netwerk van zorgprofessionals in de sector die met infectiepreventiebeleid bezig zijn, om uitwisseling van ervaringen te stimuleren. Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda:

Maandag 25 september organiseren we samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst speciaal voor kleinschalige woonzorgcentra. Omdat ook op kleine locaties infectiepreventie van groot belang is. Maar kan het een uitdaging zijn om het infectiepreventiebeleid goed te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen hiervoor handvatten gegeven worden. Lees hier meer of meld je direct aan door middel van het online aanmeldformulier.

Maandag 30 oktober zal er weer een netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen uit de regio plaatsvinden. De bijeenkomst van dit voorjaar was met ca. 30 deelnemers van 20 verpleeghuizen/organisaties uit de regio een groot succes. Aan de inhoud van het programma van oktober wordt nog gewerkt maar zet de datum vast in je agenda! Maar informatie vind je hier.

Deelname aan beide bijeenkomsten is gratis. We hopen velen van jullie te mogen verwelkomen!

Meer nieuws

Netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen

25 september 2023

Op 30 oktober organiseert het RZN ABR Utrecht alweer de derde netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht.

> lees verder

Oproep ideeën voor nieuwe activiteiten vanaf 2024

22 augustus 2023

Het zorgnetwerk is op zoek naar ideeën voor nieuwe activiteiten of projecten die aansluiten bij onze doelstellingen. Heb jij een goed idee? Laat het ons dan weten!

> lees verder

Aankondiging World AMR Awareness Week 2023

22 augustus 2023

Van 18 t/m 24 november organiseren de Regionale ABR Zorgnetwerken de World AMR Awareness Week (WAAW) 2023.

> lees verder