MUIZflits Nr. 3 is uit!

Geplaatst op: 12 juli 2022

2020-05-12_Implementatie MUIZ

Per 1 mei 2021 is de uitrol van MUIZ, het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO, door het zorgnetwerk overgedragen aan de GGD regio Utrecht. Via de MUIZflits houden zij deelnemende zorgorganisaties en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws over MUIZ.

In de MUIZflits Nr. 3 van juli 2022 is onder andere te lezen dat het aantal aangesloten zorgorganisaties meer dan verdubbeld is het afgelopen half jaar en er nu al 23 organisaties aangesloten zijn. En dat er hierdoor ook steeds meer uitbraken van van infectieziekten en BRMO gemeld worden via MUIZ. Ook worden de meldingen uit MUIZ besproken op het Regionaal Signaleringsoverleg waaraan naast artsen-microbioloog uit de regio en artsen infectieziektebestrijding van de GGDrU nu ook vertegenwoordigers van MUIZ-instellingen deelnemen.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen of downloaden: MUIZflits Nr. 3

Voor meer algemene informatie over MUIZ kun je terecht hier op onze website: Het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

Zorgorganisaties die meer informatie willen over aansluiting bij MUIZ kunnen contact opnemen met Milou Gerits van de GGDrU via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

Eerste bijeenkomt “Klaar voor gebruik!” een succes!

26 juli 2022

Op 7 juni was de eerste bijeenkomst van de training “(Semi-) geautomatiseerde surveillance van zorginfecties – Klaar voor gebruik!”. Met 27 deelnemers uit 10 ziekenhuizen was het een geslaagde dag.

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 14 oktober

22 juli 2022

Op 14 oktober 2022 start weer een leergang van de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

E-learning Antibiotica voorschrijven in de tweede lijn

20 juli 2022

Onze collega’s van het ABR Zorgnetwerk Holland West hebben samen met Boerhaave Nascholing-LUMC een gratis e-learning ontwikkeld over het voorschrijven van antibiotica in de tweede lijn. Deze e-learning is geschikt en geaccrediteerd voor iedereen die in het ziekenhuis beslissingen maakt over antibiotica beleid.

> lees verder