MUIZflits Nr. 3 is uit!

Geplaatst op: 12 juli 2022

2020-05-12_Implementatie MUIZ

Per 1 mei 2021 is de uitrol van MUIZ, het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO, door het zorgnetwerk overgedragen aan de GGD regio Utrecht. Via de MUIZflits houden zij deelnemende zorgorganisaties en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws over MUIZ.

In de MUIZflits Nr. 3 van juli 2022 is onder andere te lezen dat het aantal aangesloten zorgorganisaties meer dan verdubbeld is het afgelopen half jaar en er nu al 23 organisaties aangesloten zijn. En dat er hierdoor ook steeds meer uitbraken van van infectieziekten en BRMO gemeld worden via MUIZ. Ook worden de meldingen uit MUIZ besproken op het Regionaal Signaleringsoverleg waaraan naast artsen-microbioloog uit de regio en artsen infectieziektebestrijding van de GGDrU nu ook vertegenwoordigers van MUIZ-instellingen deelnemen.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen of downloaden: MUIZflits Nr. 3

Voor meer algemene informatie over MUIZ kun je terecht hier op onze website: Het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

Zorgorganisaties die meer informatie willen over aansluiting bij MUIZ kunnen contact opnemen met Milou Gerits van de GGDrU via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

Infectiepreventieweek 22 t/m 26 mei 2023

1 maart 2023

Goede infectiepreventie redt levens! Daarom organiseren wij, in samenwerking met de andere regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie, van 22 t/m 26 mei 2023 de Infectiepreventieweek.

> lees verder

STIP Symposium Gedragsverandering in Infectiepreventie

28 februari 2023

Op donderdag 11 mei organiseert STIP een symposium over gedragsverandering in infectiepreventie. VVT en GHZ organisaties uit de regio Utrecht kunnen gratis twee medewerkers deel laten nemen aan dit symposium.

> lees verder

Netwerkbijeenkomst leden Infectiepreventiecommssies verpleeghuizen op maandag 3 april

24 februari 2023

Op maandag 3 april organiseert het zorgnetwerk weer een netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventie commissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht met als thema “Aandachtvelders in de spotlight”.

> lees verder