MUIZflits Nr. 3 is uit!

Geplaatst op: 12 juli 2022

2020-05-12_Implementatie MUIZ

Per 1 mei 2021 is de uitrol van MUIZ, het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO, door het zorgnetwerk overgedragen aan de GGD regio Utrecht. Via de MUIZflits houden zij deelnemende zorgorganisaties en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws over MUIZ.

In de MUIZflits Nr. 3 van juli 2022 is onder andere te lezen dat het aantal aangesloten zorgorganisaties meer dan verdubbeld is het afgelopen half jaar en er nu al 23 organisaties aangesloten zijn. En dat er hierdoor ook steeds meer uitbraken van van infectieziekten en BRMO gemeld worden via MUIZ. Ook worden de meldingen uit MUIZ besproken op het Regionaal Signaleringsoverleg waaraan naast artsen-microbioloog uit de regio en artsen infectieziektebestrijding van de GGDrU nu ook vertegenwoordigers van MUIZ-instellingen deelnemen.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen of downloaden: MUIZflits Nr. 3

Voor meer algemene informatie over MUIZ kun je terecht hier op onze website: Het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

Zorgorganisaties die meer informatie willen over aansluiting bij MUIZ kunnen contact opnemen met Milou Gerits van de GGDrU via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

Een leerzame WAAW 2023

29 november 2023

Het zit er weer op, de World AMR Awareness Week 2023! Samen met verschillende zorgprofessionals hebben de tien ABR Zorgnetwerken éxtra aandacht besteed aan antimicrobiële resistentie, waaronder antibioticaresistentie. We kijken terug op een geslaagde week!

> lees verder

Nieuwe e-learning over infectiepreventie in de verstandelijk gehandicaptenzorg

8 november 2023

Leer in een nieuwe e-learning hoe je infectieziekten bij cliënten en collega’s in de gehandicaptenzorg kunt voorkomen door hygiënisch te werken.

> lees verder

FTO Antibiotica-allergie

8 november 2023

Het zorgnetwerk biedt een nieuw FTO aan over antibiotica-allergie. Het doel is om op regionaal niveau het aantal onjuiste antibiotica-allergie registraties te verminderen.

> lees verder