MUIZflits Nr. 3 is uit!

Geplaatst op: 12 juli 2022

2020-05-12_Implementatie MUIZ

Per 1 mei 2021 is de uitrol van MUIZ, het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO, door het zorgnetwerk overgedragen aan de GGD regio Utrecht. Via de MUIZflits houden zij deelnemende zorgorganisaties en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws over MUIZ.

In de MUIZflits Nr. 3 van juli 2022 is onder andere te lezen dat het aantal aangesloten zorgorganisaties meer dan verdubbeld is het afgelopen half jaar en er nu al 23 organisaties aangesloten zijn. En dat er hierdoor ook steeds meer uitbraken van van infectieziekten en BRMO gemeld worden via MUIZ. Ook worden de meldingen uit MUIZ besproken op het Regionaal Signaleringsoverleg waaraan naast artsen-microbioloog uit de regio en artsen infectieziektebestrijding van de GGDrU nu ook vertegenwoordigers van MUIZ-instellingen deelnemen.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen of downloaden: MUIZflits Nr. 3

Voor meer algemene informatie over MUIZ kun je terecht hier op onze website: Het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

Zorgorganisaties die meer informatie willen over aansluiting bij MUIZ kunnen contact opnemen met Milou Gerits van de GGDrU via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

Aanmelden ideeën voor nieuwe activiteiten

30 november 2022

Het zorgnetwerk is op zoek naar ideeën voor nieuwe activiteiten die aansluiten bij onze doelstellingen. Heb jij een goed idee? Laat het ons dan weten!

> lees verder

Opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) start 10 januari

29 november 2022

Op 10 januari 2023 start weer een leergang van de opleiding tot Infectiepreventie Adviseur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten van de opleiding en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding.

> lees verder

Stuurgroep zoekt nieuw lid

28 november 2022

Het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht is per 1 januari 2023 op zoek naar een bestuurder met financieel-economische achtergrond om plaats te nemen in de Stuurgroep.

> lees verder