Het zit er weer op, de WAAW 2022!

Geplaatst op: 25 november 2022

WAAW-RZN ABR

Het zit erop! De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) 2022! Ca. 1000 zorgprofessionals namen deel aan de week door één of meerdere van de webinars te volgen of mee te doen aan de quiz. Ook in de regio’s zijn vele leuke initiatieven georganiseerd afgelopen week, allemaal met hetzelfde doel, antibioticaresistentie onder de aandacht brengen en helpen terugdringen.

Daarnaast hebben veel zorgprofessionals gebruik gemaakt van de speciale actiepakketten die zijn samengesteld voor de VVT en huisartsenpraktijken. Nog geen tijd gehad om het actiepakket (met collega’s) door te nemen? Dit kan nog steeds! Ga op de WAAW-actiewebsite naar Actiepakket.

Wil je de landelijke webinars terugkijken? Ga dan op de WAAW-actiewebsite naar Terugkijken webinars.

Wij kijken terug op een geslaagde week en bereiden ons alweer voor op de Infectiepreventieweek van 22 t/m 26 mei 2023. Noteer deze week alvast in je agenda, meer info volgt binnenkort via onze kanalen!

 

Meer nieuws

Een leerzame WAAW 2023

29 november 2023

Het zit er weer op, de World AMR Awareness Week 2023! Samen met verschillende zorgprofessionals hebben de tien ABR Zorgnetwerken éxtra aandacht besteed aan antimicrobiële resistentie, waaronder antibioticaresistentie. We kijken terug op een geslaagde week!

> lees verder

Nieuwe e-learning over infectiepreventie in de verstandelijk gehandicaptenzorg

8 november 2023

Leer in een nieuwe e-learning hoe je infectieziekten bij cliënten en collega’s in de gehandicaptenzorg kunt voorkomen door hygiënisch te werken.

> lees verder

FTO Antibiotica-allergie

8 november 2023

Het zorgnetwerk biedt een nieuw FTO aan over antibiotica-allergie. Het doel is om op regionaal niveau het aantal onjuiste antibiotica-allergie registraties te verminderen.

> lees verder