Geslaagde netwerkbijeenkomst voor leden IP Commissie

Geplaatst op: 14 december 2022

shutterstock_1935462391-flipped-1920x400

Het zorgnetwerk ziet een goed functionerende, multidisciplinaire, Infectiepreventie Commissie (IPC) als de basis voor het borgen van een goed infectiepreventiebeleid. Daarom ondersteunen we verpleeghuizen om een IP Commissie op te zetten of deze te versterken. Leden van IP Commissies van verpleeghuizen met elkaar in contact brengen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren hoort daar ook bij.

Op 15 november vond een geslaagde eerste netwerkbijeenkomst voor leden van de Infectiepreventie Commissie van verpleeghuizen uit onze regio plaats. Met deelname van zorgprofessionals van AxionContinu, Careyn, De Rijnhoven, Huize Brandsen, Huize Het Oosten, Maria Dommer, De Wulverhorst en ZorgSpectrum werd het een leuke en leerzame middag.

Stephanie Hulsbosch van de IGJ opende de middag met een korte inleiding over het toezicht op infectiepreventie vanuit de inspectie. Daarna vertelde Lennert van der Klis, projectleider verpleeghuizen van het zorgnetwerk, iets over zijn eigen ervaringen in de Wulverhorst. Maar het grootste gedeelte van de middag was bestemd voor het uitwisselen van ervaringen over de rol en taken van de IP Commissie onder leiding van deskundige infectiepreventie Ine van Gils (Unic).

Uit evaluatie onder deelnemers bleek dat de inhoud “sloot meer aan dan verwacht” en dat er “veel [is] opgestoken van de werkwijze van andere zorginstellingen”.

In het voorjaar van 2023 zullen wij een volgende netwerkbijeenkomst organiseren. Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie? Lijkt het jou ook interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Laat het ons dan weten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl dan nodigen we je persoonlijk uit voor de volgende bijeenkomst!

Meer nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder