Geslaagde eerste netwerkbijeenkomst infectiepreventie in de thuiszorg

Geplaatst op: 20 april 2022

Infectiepreventie (beter) op de kaart zetten bij thuiszorgorganisaties is één van de speerpunten van het zorgnetwerk. Dit proberen we onder andere te bewerkstelligen door het opzetten van een netwerk binnen de thuiszorg waar organisaties ervaringen kunnen uitwisselen en met en van elkaar kunnen leren op het gebied van infectiepreventie.

Op woensdag 13 april vond de eerste bijeenkomst plaats met medewerkers van AxionContinu, Beweging 3.0, Careyn, DoubleCare Thuiszorg, Laurierzorg, QuaRijn, Silverein, de Wulverhorst en Zorgwacht. Deskundige infectiepreventie Nicole Kiefte presenteerde praktische tips over infectiepreventie voor thuiszorgmedewerkers. En de projectleider Sterre Otten, vertelde meer over het aanbod van het zorgnetwerk om infectiepreventie bij thuiszorgorganisaties uit de regio te bevorderen. Organisaties kunnen o.a. financiële ondersteuning krijgen voor het uitvoeren van een infectiepreventie audit, begeleiding door een deskundige infectiepreventie of scholing van medewerkers. Tot slot deelde Joyce Jacobs, bestuurder van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst, haar ervaringen met het verbeteren van infectiepreventie met ondersteuning van het zorgnetwerk.

Het was een geslaagde middag! De bijeenkomst is door de deelnemers als informatief en waardevol ervaren. Het was een moment voor deelnemers om ervaringen met elkaar te delen en elkaar beter leren kennen. Veel organisaties hebben naar aanleiding van de bijeenkomst de quick scan infectiepreventie al ingevuld en zijn het gesprek aangegaan om de komende maanden met ondersteuning van het zorgnetwerk aan de slag te gaan met infectiepreventie.

De volgende netwerkbijeenkomst infectiepreventie in de thuiszorg zal plaatsvinden op woensdagmiddag 6 juli. Werk jij voor een thuiszorgorganisatie en wil je meer weten over de bijeenkomsten en/of de mogelijkheden tot ondersteuning door het zorgnetwerk? Neem dan contact op met de projectleider Sterre Otten via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl.

Meer nieuws

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

> lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder