Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleine Woonzorgcentra

Geplaatst op: 8 augustus 2023

Op 25 september 2023 organiseert het zorgnetwerk samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst voor kleine woonzorgcentra over infectiepreventiebeleid.

Goede infectiepreventie verlaagt het risico op het oplopen van infectieziekten en voorkomt verdere verspreiding hiervan. In kleinschalige woonzorgcentra kan het een uitdaging zijn om het infectiepreventiebeleid goed te organiseren. Tijdens een bijeenkomst op 25 september in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht zullen hiervoor handvatten gegeven worden.

Aan het woord komen Marischka van der Jagt en Floor van Wijk, deskundigen infectiepreventie, om het belang van infectiepreventie te benadrukken. Ook presenteren Armilda Vos en Aline Doornenbal van Nieuw Boschzicht een casestudy infectiepreventie. Verder wordt informatie gegeven over de rol van het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht en van MUIZ bij infectiepreventie.

Meer informatie is te vinden in de Uitnodiging Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleinschalige Woonzorgcentra

Meld je aan via Aanmeldformulier Bijeenkomst Infectiebeleid Kleinschalige Woonzorgcentra

Deelname is gratis.

Goede preventie is goud waard! Kom je ook?

 

Meer nieuws

Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder

Nieuwe collega voor communicatie

6 februari 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

> lees verder

Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

30 januari 2024

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

> lees verder