Aanpassingen Vouchers Infectiepreventie

Geplaatst op: 7 juni 2022

shutterstock_1665055567

Het zorgnetwerk ondersteunt activiteiten op het gebied van infectiepreventie in de ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Onze vouchers kunnen gebruikt worden om de kosten van scholing op het gebied van infectiepreventie te bekostigen of de diensten van een deskundige infectiepreventie in te huren, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een audit of het begeleiden van de infectiepreventiecommissie.

In reactie op signalen uit het veld hebben we de voorwaarden van een tweetal vouchers aangepast. Zodat de drempel om deze aan te vragen nog verder verlaagd is. Of de te verwachten impact voor de zorgorganisatie nog groter is geworden.

Bij het voucher voor de opleiding van Infectiepreventie Adviseurs (IPA) was het vereiste om twee medewerkers gelijktijdig op te laten leiden. Dit was voor kleinere organisaties soms lastig. Daarom is deze eis losgelaten en is er nu bij het opleiden van één IPA ook een financiële tegemoetkoming in de opleidingskosten mogelijk. Het gratis IPA coachingstraject blijft natuurlijk ook beschikbaar. Lees verder op de pagina Opleiding & Coaching Infectiepreventie Adviseurs (IPA).

Het voucher Begeleiding Infectiepreventie Commissie ging uit van 8 uur begeleiding door een deskundige infectiepreventie. Het bleek echter dat dit niet altijd genoeg was om een structurele impact te hebben, zeker als de IP Commissie nog volledig opgezet moest worden. Daarom is het nu mogelijk dit voucher uit te breiden met 16 uur extra begeleiding tot een totaal van 23 uur ondersteuning door een DI. Lees verder op de pagina Begeleiding Infectiepreventie Commissie

Heeft u na het lezen van de voorwaarden nog vragen? Neem dan contact op met Rivka van Deijk via rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl

Meer nieuws

Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

> lees verder
Nieuwe collega Nathalie

Nieuwe collega infectiepreventie

6 maart 2024

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het optimaliseren van de hygiëne- en infectiepreventie.

> lees verder
Infodemie

Kom naar de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten

20 februari 2024

Op dinsdag 26 maart vindt de 31ste RIVM Transmissiedag infectieziekten plaats. Deze Transmissiedag gaat over ‘Infodemie, hoe bestrijd je dat?’. Dit is een overvloed aan informatie tijdens een ziekte-uitbraak, vaak vals of misleidend. Dit kan ervoor zorgen dat mensen verkeerde beslissingen nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Daarom wordt er dit jaar aandacht besteed aan de verspreiding van foute informatie tijdens ziekte-uitbraken.

> lees verder