Antibioticaresistentie in de huisartsenpraktijk

Hier vind je achtergrondinformatie en tools om binnen je eigen praktijk aan de slag te gaan met verantwoord antibioticagebruik en infectiepreventie. Zo draag je zelf bij aan het verminderen van antibioticaresistentie!

Home » Huisartsenzorg

Antibioticaresistentie

Antibioticaresistentie is een wereldwijd probleem. Jaarlijks overlijden zo'n 700.000 mensen aan de gevolgen van antibioticaresistentie. in 2050 ligt dit aantal volgens schattingen van de Verenigde Naties op 10 miljoen.

Tools & richtlijnen

Hier vind je richtlijnen voor huisartsen rondom infectiepreventie en informatiemateriaal voor je patiënten.

Als een patiënt BRMO-drager is

Je patiënt draagt een bijzonder resistent micro-organisme (BRMO) met zich mee. Dit heeft ook gevolgen voor de huisartsenzorg.

FTO Juist gebruik antibiotica

Wil je meer leren over juist gebruik van antibiotica? En wil je inzicht in je eigen voorschrijfgedrag? Geef jouw FTO-groep dan op voor het FTO Juist gebruik van antibiotica.

Urineweginfecties

Urineweginfecties zijn de meest voorkomende reden voor het voorschrijven van antibiotica door huisartsen. Het zorgnetwerk heeft een nascholing ontwikkeld voor doktersassistenten, gericht op het juist inzetten van diagnostiek naar urineweginfecties.

Nascholing

Hier vind je een overzicht van nascholingen op het gebied van antibioticagebruik en antibioticaresistentie vanuit de zorgnetwerken en externe partijen.

Vragen?

Heb je opmerkingen of wil je meer weten over wat het zorgnetwerk voor jouw huisartsenpraktijk kan betekenen? Neem dan contact op met Lieselotte Koevoets.

_Lieselotte Koevoets

Agenda

Geen agendaberichten.