Sector: Gehandicaptenzorg

Dit is de overzichtspagina met allerlei informatie over infectiepreventie in de gehandicaptenzorg. Hier vind je achtergrondinformatie en tools om binnen jouw organisatie met infectiepreventie aan de slag te gaan.

Het belang van infectiepreventie

Infecties kunnen grote gevolgen hebben voor medewerkers en (kwetsbare) cliënten in de gehandicaptenzorg. Op de lange termijn is infectiepreventie ook belangrijk om antibioticaresistentie te voorkomen.

Wat kunnen organisaties zelf doen?

Organisaties binnen de gehandicaptenzorg hebben verschillende mogelijkheden om te werken aan infectiepreventie. Van het op orde hebben van beleid en protocollen tot scholing van medewerkers. En van het beschikbaar stellen van de juiste materialen tot het instellen van een infectiepreventie-commissie.

Aanbod vanuit het zorgnetwerk

Het zorgnetwerk heeft verschillende mogelijkheden tot inhoudelijke of financiële ondersteuning van zorginstellingen in de regio Utrecht. Instellingen binnen de gehandicaptensector kunnen gebruik maken van:

Tools en richtlijnen

Er zijn veel tools, richtlijnen, handleidingen, filmpjes en tips beschikbaar om met infectiepreventie aan de slag te gaan.

Vragen of feedback?

Wij horen graag op welke manier wij instellingen binnen de gehandicaptenzorg kunnen ondersteunen. Neem gerust contact op als je vragen, ideeën of suggesties hebt.

rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl

Nieuws

Even voorstellen…. Ada Gigengack (Deskundige Infectiepreventie)

10 juni 2021

RCT-lid en Deskundige Infectiepreventie Ada Gigengack vertelt over haar rol in het zorgnetwerk en het aanbod op het gebied van infectiepreventie waar zorgorganisaties uit de regio gebruik van kunnen maken.

Lees verder

Webinar voor Medewerkers Thuiszorg

15 mei 2021

Het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht organiseert op woensdag 16 juni van 15:30–16:30 uur een webinar voor medewerkers uit de thuiszorg.

Lees verder