RIVM Transmissiedag infectieziekten: ‘Infodemie’ hoe bestrijd je dat?

26/03/2024 | Gooiland events, Hilversum

Elk jaar organiseert het RIVM op de laatste dinsdag van maart de Transmissiedag Infectieziekten voor GGD professionals en andere professionals in de infectieziektebestrijding. Het onderwerp van dit jaar is: ‘Infodemie’ hoe bestrijd je dat?

Een infodemie is teveel informatie, vaak vals of misleidend, digitaal of fysiek tijdens een ziekte-uitbraak. Het veroorzaakt verwarring en risicovol gedrag dat de gezondheid kan schaden. Succesvolle infectieziektebestrijding valt of staat met goede communicatie. Een ‘doorgedraaide mediacyclus’ met een teveel aan informatie, maar ook moedwillig wegkijken zit een goed oordeel over wat te doen in de weg. Reden te meer om deze Transmissiedag aandacht te besteden aan de infodemie rondom infectieziektebestrijding

Op dinsdag 26 maart 2024 vindt de 31ste transmissiedag plaats in Hilversum. Naast de plenaire sessies zijn er diverse workshops te volgen over dit onderwerp.

Tijd: 08:30 - 18:00

Meer informatie: https://www.rivm.nl/over-het-rivm/organisatie/centrum-infectieziektebestrijding/transmissiedag-infectieziektebestrijding

Doelgroep: GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)-artsen en –verpleegkundigen infectieziektenbestrijding, medische milieukundigen, deskundigen infectiepreventie, medisch microbiologen en andere professionals werkzaam in de infectieziektebestrijding.

Aanbieder: RIVM