Des­kundig­heidsbevor­dering

We faciliteren zo veel mogelijk kennisuitwisseling over bestrijding en preventie van ABR, we brengen de deskundigheidsbevordering in de regio in kaart en we streven naar een regionaal nascholingsplan.

Regionaal scholingsplan verpleeghuizen voor Regionale zorgnetwerken ABR.

DiagnostiGo –  een online spel om antibiotica verstandig te leren gebruiken.

Met subsidiegelden van VWS ontwikkelt het UMCU DiagnostiGo; een online ‘serious game’. Met behulp van waarheidsgetrouwe casuïstiek behandelt de arts virtuele patiënten, waarbij differentiaal diagnostisch aan een infectie wordt gedacht. Tijdens het spelen van de game worden op een aansprekende manier differentiaal diagnostisch redeneren, het afnemen van de juiste diagnostiek en behandeling van infectieziekten getraind. Daarnaast wordt de speler uitgedaagd punten te scoren op basis van kennis, verstandig gebruik van diagnostiek en antimicrobiële middelen, time-management en toepassing van richtlijnen van diverse infectieziekten. Door het spelen van de game trainen zorgprofessionals essentiële vaardigheden en kennis over antibioticagebruik voor de dagelijkse praktijk op een interactieve, flexibele en patiëntveilige wijze!

Wij zijn op zoek naar huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde die casuïstiek voor de game willen ontwikkelen en/of de game willen spelen in studieverband.

Voor een demo-versie zie https://vimeo.com/173334662.

Heeft u interesse of wilt u uw expertise aanbieden om de game nóg beter te maken? Mail dan naar Paula van Ooik, arts-onderzoeker interne Geneeskunde of Florine Frakking, arts-microbioloog UMC Utrecht via F.N.J.Frakking@umcutrecht.nl of P.C.vanOoik-2@umcutrecht.nl


< activiteitenoverzicht

Blijf op de hoogte